Cursussen

In het voor- en najaar geeft Manon Leeflang cursussen schilderen (olie- en acrylverf)

Vrijblijvend informatie ontvangen

Het is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De lessen worden gegeven in blokken van 12 lessen. De cursus is op maandagavond of dinsdagmiddag en start meestal in de 1e week van september en in de 2e week van januari.

Werken naar waarneming is het uitgangspunt van de schildercursus. Het leren kijken naar de dingen om ons heen en dit vervolgens vertalen naar het platte vlak is een rode draad in de lessen. Daarnaast is het bewust worden van het werkproces zelf ook een belangrijk onderdeel en wordt er aandacht besteed aan het ontwikkelen van een eigen schildershandschrift. Onderwerpen die voorbij komen zijn o.a. landschap, portret, stilleven/object en dieren. Aspecten als kleurenleer, perspectief en compositie komen natuurlijk voorbij, evenals diverse schildertechnieken en het experimenteren met verschillende materialen.

Lestijden:

Maandagavond: 19.30  – 22.00 uur

Dinsdagmiddag: 14.00  – 16.30 uur

Kosten: € 228,- per cursus van 12 lessen

(excl.materialen, incl koffie/thee)

Een cursus periode bestaat uit 12 lessen, waarbij in het eerste deel van de cursus gewerkt wordt vanuit een groepsopdracht. De laatste 6 lessen werkt iedereen aan zijn/haar eigen werk, waarbij het komen tot een thema- en onderwerpkeuze ook een belangrijk onderdeel van het werkproces is. Een cursusblok bestaat steeds uit 12 lessen van elk 2,5 uur en worden gegeven in het atelier in Overdinkel. Schildersezels zijn voldoende aanwezig. Iedereen werkt en wordt begeleid op zijn/haar eigen niveau. Door het werken in kleine groepen (max. 8 cursisten) is er voldoende ruimte voor individuele begeleiding en ontstaat er een leerzame wisselwerking.

Voor meer informatie en/of opgeven voor een cursus kunt u bellen of mailen. Bent u een starter, wacht dan met aanschaffen van materiaal. U krijgt advies wat aan te schaffen en in sommige gevallen is het handig tegen een kleine vergoeding eerst enkele materialen uit te proberen om te ontdekken wat uw voorkeur heeft.

Werken van cursisten

Experimenteren met materialen en techniek

Werk proces

Eigen handschrift ontwikkelen

Contact op nemen voor meer informatie

Bericht sturen

manonatelier@gmail.com
Tel: (0031) 6 5438 6379