Kunst huren

Een kunstwerk huren is een slimme en goedkope manier om kunst in huis te halen. Daarnaast is het ook een manier om een schilderij eerst een langere periode uit te proberen, voordat u tot aankoop overgaat.

Manon Leeflang biedt u de mogelijkheid om voor €12,50 per maand een kunstwerk van haar te lenen. Het verhuurtermijn is een periode van 6 maanden, u betaald dus steeds € 75,- per half jaar. Bij een eventuele overgaan tot aankoop van het gehuurde kunstwerk, wordt de reeds betaalde huur voor dit werk in mindering gebracht op de verkoopprijs van het betreffende kunstwerk. U kunt de uitleenperiode van een reeds gehuurd werk eenmalig met 6 maanden verlengen.

Een kunstwerk huren van Manon Leeflang,
wat u moet weten :

Na een termijn van 6 maanden, is het mogelijk de huurtermijn voor hetzelfde kunstwerk eenmalig te verlengen met 6 maanden of om het werk om te ruilen voor een ander werk en een nieuw huurtermijn van 6 maanden aan te gaan. Als u aangeeft een gehuurd kunstwerk te willen aanschaffen, wordt het betaalde huurbedrag voor het betreffende kunstwerk gezien als aanbetaling en dus in mindering gebracht op de verkoopprijs van het werk. In geval van koop kan het werk niet meer omgeruild worden. Bezorgkosten voor omgeving Losser is bij de prijs inbegrepen.

Voor grotere afstanden worden, in overleg bezorgkosten gerekend. Kopen gaat boven huren: indien iemand het door u gehuurde werk wil aanschaffen, heeft u als huurder eerste keus en kunt u besluiten tot aanschaf, zo niet dan heeft degene die wil kopen voorrang. Door de huurder veroorzaakte schade aan geleende kunstwerken dient te worden vergoed. Het werk valt, zodra het in uw huis is, onder uw WA of inboedelverzekering.

In uitzonderlijke situaties, dit is ruim van te voren bekend, kan het voorkomen dat een gehuurd kunstwerk nodig is voor een expositie o.i.d. Als het een kunstwerk is waarvan u heeft aangegeven dat u het wilt aanschaffen, dan geld dit niet en gaat koop voor. Bij verhuizing bent u verplicht dit tijdig te melden, het nieuwe adres door te geven en afspraken te maken omtrent wisseling van werk en de eventuele daarbij komende vervoerskosten. Alle in bruikleen gegeven werken blijven eigendom van de kunstenaar. Het is niet toegestaan kunstwerken te reproduceren.

Contact op nemen voor meer informatie

Bericht sturen

manonatelier@gmail.com
Tel: 06 5438 6379